Alt var ikke bedre før – fra analoge signaler til digital distribusjon

Home / Motta TV-signaler / Alt var ikke bedre før – fra analoge signaler til digital distribusjon

Alt var ikke bedre før – fra analoge signaler til digital distribusjon

TV på digitale plattformer har egentlig ikke spesielt mye til felles med gamle dagers analoge sendinger, det er bare sluttresultatet i form av TV-programmer, serier og filmer som er omtrent det samme. Samtidig er kvaliteten en helt annen og mulighetene for å ta del av annet digitalt innhold ubegrensede.

Analoge TV-sendinger var ømfintlige for forstyrrelser

Å forklare nøyaktig hvordan analoge TV-signaler fungerte er et stort prosjekt, så vi begrenser oss til å konstatere at analoge signaler handler om å overføre bilder ved å gjøre raske endringer i for eksempel amplituden, frekvensen eller fasen til et analogt signal. Det er for så vidt en ekstremt smart måte å benytte analoge signaler til overføring av bilder, men samtidig finnes det flere svakheter.

I en digital verden er kanskje den aller største svakheten at denne formen for TV-sendinger i aller største grad er lineær og enveis. Når man heller sender TV via digitale kanaler betyr det også tilgang til strømming, filmleie og ikke minst en rekke internett-tjenester. Det kan dreie seg om alt fra å finne informasjon på nett, jobbe hjemmefra eller spille kasinospill med Spin Palace freespins – mulighetene er helt enkelt ubegrensede.

I tillegg var analoge signaler mer ømfintlige for forstyrrelser, og det er sikkert mange som husker uklare analoge sendinger. En fordel var for så vidt at man fikk et bilde, istedenfor bare en sort skjerm eller en feilmelding, men begrensningene med analoge signaler gjorde at det ikke var mulig å kontrollere hvilken kvalitet som egentlig ble mottatt. Det er helt enkelt mer informasjon som overføres i en digital sending, og det hadde vært vanskelig å få plass til innhold i HD over et analogt signal.

Så i dette tilfellet var ting definitivt ikke bedre før, og vi skal være glade for at de analoge TV-sendingene ble pensjonert for en god del år siden.